Heeft u de vorige chipactie gemist? Geen ramp, want op 8 oktober 2018 is er weer een mogelijkheid!

Wegens het grote succes van de afgelopen chipactie, hebben wij maandag 8 oktober aanstaande  een extra chipactie georganiseerd! De afgelopen keer hebben wij ongeveer 40 dieren mogen voorzien van een chip! Om dit nog meer te stimuleren en omdat er grote vraag naar is, hebben wij deze extra chipactie opgezet.

Tussen 13:00 uur en 16:00 uur kunt u bij ons op kantoor komen, aan de Friesestraatweg 199A te Groningen, om uw huisdier zeer voordelig te laten chippen. Afspraak maken is niet nodig!

De kosten bedragen net als de afgelopen keer € 10,- voor het chippen. (exclusief 6,60 NDG registratie kosten) U dient zelf uw huisdier bij het NDG te registreren. Mocht u hier hulp bij willen, dan zijn wij bereid u daarbij te ondersteunen.

 

 

 

Waarom chippen en registreren?

Jaarlijks lopen in Nederland duizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel daarvan, vooral katten, vindt de weg naar huis nooit meer terug. Veel van deze dieren komen gelukkig via bijvoorbeeld de dierenambulance in een dierenopvang terecht. Voor dieren die geen chip hebben en niet in een databank zijn geregistreerd, is het vervolgens helaas vrijwel onmogelijk om de eigenaar te vinden! Een halsbandje met een penning of adreskokertje lijkt een goede oplossing, maar helaas blijken deze nogal eens verloren te gaan.

Met een chip is uw huisdier altijd te herkennen, want iedere chip heeft een unieke code. Een moderne chip weegt minder dan een halve gram. De chip is alleen waardevol in combinatie met een goede registratie! Zonder registratie heeft de chip geen enkele zin!