Chippen

Is uw huisdier nog niet gechipt? Bij Dierenambulance Groningen is het mogelijk om uw huisdier voordelig te chippen en te registreren. Neem telefonisch contact met ons op voor een chipafspraak.

Huisdier chipkosten:

Chippen €14,00
Registratie NDG € 5,90
Totaal €19,90

Waarom chippen?
Jaarlijks belanden veel dieren in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. En dat is jammer, want veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier mist en heel graag terug zou hebben!

Vooral veel katten zijn nog niet gechipt. Daardoor kan maar zo’n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden. Maar ook niet alle honden zijn gechipt en geregistreerd. En de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen in een heel enkel geval bij hun eigenaar terugbezorgd worden. Maar weinig konijnenbezitters laten hun dier chippen, terwijl het zeker mogelijk is.

Soms is een dier wel gechipt, maar niet geregistreerd bij een databank. In andere gevallen is het dier wel geregistreerd, maar zijn de gegevens verouderd. Ook dan kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is en worden dier en baasje onnodig gescheiden. Voorkom dat u en uw dier elkaar op deze manier kwijtraken: laat uw huisdier chippen en zorg voor een goede, actuele registratie!

Thuis chippen
Niet in de gelegenheid om naar Dierenambulance Groningen te komen met uw dier? Komt hij of zij vaak erg gestresst thuis van een dierenartsbezoek? Maak dan een afspraak om uw huisdier thuis te laten chippen door Dierenambulance Groningen. Deze service bieden we aan om stressgevoelens zo veel mogelijk te beperken. Doordat uw huisdier in zijn vertrouwde omgeving blijft zal de stress minimaal zijn. Voor deze service vragen wij €40 voor niet-leden en €35 voor leden van de Dierenambulance Groningen (bedragen zijn exclusief registratie bij het NDG en inclusief een éénmalige ritprijs).
Maak van huisdieren geen stresskippen, laat ze door ons bij u thuis chippen!