Chippen

Heeft u een huisdier die nog niet gechipt is? Bij ons op kantoor kunt u terecht voor het voordelig chippen en registreren van uw huisdier. Neem contact op met ons via 050-5791900. Laat uw gegevens achter en één van onze collega’s neemt contact met u op voor een afspraak

De kosten voor het chippen van uw huisdier zijn:

Chippen €14,00
Registratie NDG* €  5,90
Totaal €19,90

( *http://www.ndg.nl/ )

Thuis chippen
Bent u om wat voor reden niet in staat om bij ons op het pand te komen met uw huisdier? Dan kunt u bij ons een afspraak maken om uw huisdier bij u thuis te laten chippen!Deze service bieden we aan om aller eerst de stress voor u en uw huisdier zoveel mogelijk te beperken. Voor deze extra service vragen wij €40,- voor niet leden en €35,- voor leden van de Dierenambulance Groningen. (Bedragen zijn exclusief registratie bij het NDG en inclusief een éénmalige ritprijs)

Waarom thuis chippen?
Het grote voordeel van uw huisdier thuis te laten chippen is dat zowel u als uw huisdier minder stress zullen ervaren. Wij weten allemaal hoe stressvol een bezoekje naar bijvoorbeeld een dierenarts kan zijn voor een dier.Wij komen langs, chippen uw dier en zijn weer weg. Uw huisdier blijft in zijn of haar vertrouwde omgeving waardoor het dier minder last van stress zal hebben.Ook voor het thuis chippen dient u contact met ons op te nemen via 050-5791900. Laat uw gegevens achter. Een collega van ons neemt dan contact met u op voor een afspraak. Dus maak van uw huisdieren geen stresskippen, laat ze door ons bij u thuis chippen!

Waarom chippen?
Jaarlijks belanden veel dieren in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. En dat is jammer, want heel veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier mist en heel graag terug zou hebben!

Vooral veel katten zijn nog niet gechipt. Daardoor kan maar zo’n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden. Maar ook niet alle honden zijn gechipt en geregistreerd. En de vele konijnen die op straat worden gevonden kunnen maar in een heel enkel geval bij hun eigenaar terugbezorgd worden: maar weinig konijnenbezitters laten hun dier chippen, terwijl het prima mogelijk is.

Soms is een dier wel gechipt, maar niet geregistreerd bij een databank. In andere gevallen is het dier wel geregistreerd, maar zijn de gegevens verouderd. Ook dan kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd dat zijn dier terecht is, en worden dier en baasje onnodig gescheiden.
 Voorkom dat u en uw dier elkaar op deze manier kwijtraken: laat uw huisdier chippen en zorg voor een goede, actuele registratie!