Gewonde en zieke dieren helpen

Eén van onze taken is het ophalen van zieke en gewonde dieren. Bij melding van een ziek of gewond dier rukt één van onze ambulances uit om eerste hulp te bieden. Daarna wordt het dier eventueel naar een dierenarts gebracht voor verdere behandeling. Vervolgens gaat het dier naar het asiel of dierenopvang. Hier kan het dier worden opgehaald door de eigenaar, of kan het wachten op een nieuw baasje.

Ophalen van overleden dieren

Helaas bestaat een groot deel van onze meldingen uit overleden dieren:
– Dieren die thuis overleden zijn kunnen door Dierenambulance Groningen worden opgehaald. Indien gewenst kan gekozen worden om het dier te laten cremeren, begraven, of afvoeren.
– Dieren die door een dierenarts zijn ingeslapen. Geef zelf aan of het om crematie, begrafenis of afvoer gaat. De dierenarts neemt contact met ons op voor de verdere afhandeling.
– Dieren waar niet direct een eigenaar van bekend is. In dit geval wordt het dier meegenomen door Dierenambulance Groningen en wordt uitgezocht of een soortgelijk dier is vermist.

Als het dier als vermist gemeld is, wordt telefonisch contact opgenomen met de eigenaar om het dier te identificeren. Het identificeren vindt plaats in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte, waar het dier wordt opgebaard. In deze ruimte is het ook mogelijk om afscheid te nemen van uw dier. Als we een zogenaamde “match” hebben beslist ook hier de eigenaar wat er met zijn dier gaat gebeuren.

Registratie van verloren en gevonden dieren

Neem telefonisch contact op met Dierenambulance Groningen om een vermissingsrapport te maken bij vermissing van een dier. We zoeken in onze systemen of er een dier gevonden is dat overeenkomt met de beschrijving.

Wanneer een dier door ons is opgehaald, wordt er altijd gekeken of een soortgelijk dier vermist wordt. Van elk dier dat bij ons binnenkomt, wordt een gevonden- of vermissingsrapport gemaakt. Als een eventuele eigenaar vervolgens contact met ons opneemt kunnen wij aangeven waar het dier zich bevindt. Dat versnelt de hereniging van de eigenaar met het dier.

We beschikken over een chip afleesapparaat, waarmee we kunnen schakelen met de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren om de eigenaar snel te achterhalen. Bovendien beschikken we over ons eigen chipregistratiesysteem en zetten we elk gechipt dier hierin.

Aanwezig bij huisuitzettingen

Op verzoek van de Dierenbescherming en de politie, is de Dierenambulance Groningen aanwezig bij huisuitzettingen, als eerste opvang voor de betrokken dieren. Dit geldt ook voor calamiteiten als brand.

Huisdieren Uitvaart Service

Voor meer informatie over afscheid nemen van uw huisdier, kijk hier.

DAF dienst

DAF staat voor Dierenarts Afspraak. Kijk hier voor meer informatie over onze DAF dienst.

Informatieve bezoeken

Kijk hier voor meer informatie over informatieve bezoeken bij scholen, verenigingen, bejaardentehuizen of groepen door Dierenambulance Groningen.

Tarieven

Per 1 januari 2023

Lidmaatschap: € 16,00
Ritprijs (leden): € 25,00
Ritprijs (niet leden): € 40,00
Penning Hond/Kat (leden): € 4,00
Penning Hond/Kat (niet-leden): € 6,00
Duplicaat penning (leden): € 3,00
Duplicaat penning (niet-leden): € 4,00