Huisdier Uitvaart Service

Ook al denkt u er nu liever niet aan, er komt een moment dat uw geliefde huisdier er niet meer zal zijn. De crematiedienst van Dierenambulance Groningen staat u met raad en daad bij op dit emotionele moment.


Hoe werkt het?

Wanneer uw dier komt te overlijden, kunnen wij het dier opbergen tot de crematie of begrafenis plaatsvindt. Neem telefonisch contact op om een afspraak in te plannen. We komen zo snel mogelijk uw huisdier ophalen. Vervolgens leggen we het dier in onze speciaal daarvoor bestemde koeling.

Via de dierenarts is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze uitvaart service. Bespreek het met de dierenarts; diegene informeert Dierenambulance Groningen. Wij nemen daarna contact op met u en halen het dier vervolgens op. Onze crematiemedewerker helpt u verder om de crematie of begrafenis voor te bereiden.

Cremeren

Als u besluit om uw huisdier te laten cremeren, dan wordt het dier door de Dierenambulance Groningen naar Dierencrematorium Stadskanaal gebracht. Dit gebeurt elke dinsdag- en vrijdagmorgen met een daarvoor bestemde auto. Op dezelfde dag wordt uw huisdier gecremeerd.

U kunt daarna kiezen wat u met het as van uw huisdier wilt doen. Zo kunt u kiezen om de as te laten verstrooien op het veldje bij het crematorium. Of u kiest ervoor om de as terug te krijgen in een urn of blik (om eventueel zelf uit te strooien).

Begraven

Als u besluit om uw huisdier te laten begraven, dan wordt het dier naar Dierenbegraafplaats De Garst, in Westerlee gebracht. De begraafplaats kan voor 2 jaar of langer gereserveerd worden. Het dier kan met of zonder kist begraven worden en er is keuze uit grafbedekking. Afhankelijk van uw wensen kan het zo simpel of zo uitgebreid mogelijk.

Afscheid nemen

Het is mogelijk om bij Dierenambulance Groningen afscheid te nemen. We beschikken over een speciaal hiervoor ingerichte afscheidsruimte. Uiteraard is het ook mogelijk om bij Dierencrematorium Stadskanaal afscheid te nemen.