Huisdieren Uitvaart

Ook al denkt u er nu liever niet aan, er komt een moment dat uw geliefde huisdier er niet meer zal zijn. De crematiedienst van Dierenambulance Groningen staat u met raad en daad bij op dit emotionele moment.

Hoe werkt het?

Wij kunnen uw overleden huisdier ophalen. Neem dan telefonisch contact met ons op om een afspraak in te plannen.

We komen zo snel mogelijk op locatie om uw huisdier op te halen. We leggen het dier vervolgens in onze speciaal daarvoor bestemde koeling.

Het is ook mogelijk om via de dierenarts gebruik te maken van onze diensten. Maak het kenbaar aan de dierenarts die vervolgens contact met Dierenambulance Groningen opneemt. Wij halen vervolgens het dier op en nemen ook met u contact op ter bevestiging.

Vervolgens neemt een crematiemedewerk(st)er zo spoedig mogelijk contact met u op om de crematie of de begrafenis te regelen.

Cremeren

Als u besluit uw huisdier te laten cremeren, dan wordt het dier door de Dierenambulance Groningen naar het huisdierencrematorium Stadskanaal gebracht. Dit gebeurt elke dinsdag- en vrijdagmorgen met een daarvoor bestemde auto. Dezelfde dag nog wordt uw huisdier gecremeerd.

Vervolgens kunt u kiezen wat u met het as van uw huisdier wilt doen. Zo kunt u kiezen om de as te laten verstrooien op het veldje bij het crematorium. Of u kiest ervoor om de as terug te krijgen in een urn of blik (om eventueel zelf uit te strooien).

Begraven

Als u uw huisdier wilt laten begraven dan wordt uw dier naar dierenbegraafplaats “De Garst”, in Westerlee gebracht. U kunt kiezen of u de plaats voor 2 jaar of langer reserveert, of het dier met of zonder kist begraven wordt en wat de grafbedekking wordt. Kortom, u kunt het zo simpel of uitgebreid regelen als u zelf wilt.

Afscheid nemen

Er bestaat de mogelijkheid om op het pand van de Dierenambulance of bij het huisdierencrematorium afscheid te nemen van uw huisdier. Dit kan na een telefonische afspraak, in een speciaal daarvoor ingerichte afscheidsruimte.