De vereniging

De Vereniging Dierenambulance Groningen is in 1979 opgericht met als doel het helpen van zieke en gewonde dieren. Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor calamiteiten en minder dringende zaken.

Personeel

Dierenambulance Groningen heeft circa 50 medewerkers. Ze bestaan grotendeels uit vrijwilligers en mensen die onder de Participatiewet vallen. Iedere aspirant die zich bij Dierenambulance Groningen aanmeldt krijgt een intensieve inwerkperiode en een cursus EHBO voor dieren, dat met een examen wordt afgesloten.

Er zijn twee soorten diensten die gedraaid worden. De meldkamerdiensten, waarbij binnenkomende telefonische meldingen worden behandeld. Daarnaast zijn er ambulancediensten, waarbij eerste hulp aan dieren wordt geboden en dieren gevangen of bevrijd kunnen worden. Er wordt verwacht dat aspiranten minimaal 20 uur (afhankelijk van de functie) per week beschikbaar zijn. Dit is inclusief het weekend en de nachtdiensten, omdat Dierenambulance Groningen 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar is voor noodgevallen.

Voertuigen

Dierenambulance Groningen beschikt over twee volledig uitgeruste dierenambulances, een crematiewagen en een auto voor dierenbeheer die in nood ook ingezet kunnen worden als ambulances. Bekijk hier de foto’s.