Heeft u een huisdier die nog niet gechipt is? Dan is het volgende aanbod wel iets voor u!

Maandag 24 september aanstaande hebben wij van de Dierenambulance Groningen een speciale zomerse chipactie!

Tussen 10:00 uur en 14:00 uur kunt u bij ons op kantoor komen, aan de Friesestraatweg 199A te Groningen, om uw huisdier zeer voordelig te laten chippen.

De kosten bedragen € 10,- voor het chippen. (exclusief 6,60 NDG registratie kosten) U dient zelf uw huisdier bij het NDG te registreren. Mocht u hier hulp bij willen, dan zijn wij bereid u daarbij te ondersteunen.

 

 

 

Waarom chippen en registreren?

Jaarlijks lopen in Nederland duizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel daarvan, vooral katten, vindt de weg naar huis nooit meer terug. Veel van deze dieren komen gelukkig via bijvoorbeeld de dierenambulance in een dierenopvang terecht. Voor dieren die geen chip hebben en niet in een databank zijn geregistreerd, is het vervolgens helaas vrijwel onmogelijk om de eigenaar te vinden! Een halsbandje met een penning of adreskokertje lijkt een goede oplossing, maar helaas blijken deze nogal eens verloren te gaan.

Met een chip is uw huisdier altijd te herkennen, want iedere chip heeft een unieke code. Een moderne chip weegt minder dan een halve gram. De chip is alleen waardevol in combinatie met een goede registratie! Zonder registratie heeft de chip geen enkele zin!