Het gebeurd helaas nog steeds… Katten die vast komen te zitten in een kantelraam. Een eigenaar gaat nietsvermoedend van huis en laat het kantelraam open staan, logisch met deze temperaturen. Zich niet realiserend wat voor gevaar zo’n kantelraam kan zijn voor de kat.

Katten zullen proberen via dit raam naar buiten te gaan, maar komen erg vaak vast te zitten. Helaas overleven ze dit vaak niet of komen ze er uit met zware verwondingen. Hierom willen wij graag iedereen met katten en kantelramen waarschuwen! De foto’s zijn misschien wat vervelend om naar te kijken, maar het is helaas de realiteit en zo kunnen we duidelijk laten zien wat we bedoelen.

Er zijn meerdere opties om dit te voorkomen. Ten eerste kunt u er natuurlijk voor zorgen dat u de kantelramen sluit als u het huis verlaat. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om roosters aan te schaffen voor uw kantelraam. Op deze manier voorkomt u dat uw kat gevaar loopt.

Dus kortom, zorg er alstublieft voor dat u uw raam dicht heeft of dat u de juiste bescherming voor uw kat regelt! Helaas krijgen wij veel te vaak met dit soort situaties te maken..