Vorig jaar kregen onze collega’s een melding van het crematorium dat er een eend had gebroed op hun binnenplaats, hier zat namelijk een klein vijvertje in. Ze hadden nooit gezien dat hier een eend aan het broeden was, maar ze zagen ineens allemaal kleine baby eendjes die hier zelf nooit weg konden komen, omdat mama eend er ook alleen van bovenaf in kon komen.

Onze collega’s zijn er heen gegaan om te proberen de eendjes te vangen. Helaas was moeder eend al weg gevlogen. Onze collega’s zijn meerdere keren die kant op gegaan en gelukkig hebben ze drie eendjes kunnen redden.

Het crematorium vond dit zo erg dat ze het vijvertje op de binnenplaats hebben weggehaald, op deze manier dachten ze dat moedereend niet weer zou komen om te broeden. Maar helaas.. Moedereend had weer op de binnenplaats gebroed, dit keer in de bosjes. Toen de baby eendjes geboren waren, is ze helaas weer weg gevlogen. Onze collega’s zijn er gelijk weer heen gegaan en zagen toen ook dat er een klein stukje verder van het crematorium een mooie vijver lag. Misschien was moedereend daar wel.. Onze collega’s hebben twee eendjes kunnen redden, de andere eendjes zijn waarschijnlijk in de riolering terecht gekomen.. Hoe vreselijk ook, gelukkig hadden ze twee eendjes te pakken en nu was het doel om deze verwarde baby eendjes te herenigen met hun moeder, maar waar is mama eend..?

Eenmaal aangekomen bij de vijver die ietsje verder lag, zagen onze collega’s een vrouwtjes en mannetjes eend. Waren dit dan misschien de ouders? Hier komen we maar op één manier achter.. De baby eendjes werden vlakbij de vijver neer gezet en nu was het hopen dat de moeder eend zou reageren als de kleintjes begonnen te piepen.. En zoals je op de foto hier onder kunt zien, dat gebeurde! Moedereend liep gelijk op de kleintjes af en daarna zwommen ze samen met vadereend opgelucht weg. Zij opgelucht, wij opgelucht! Hier doen we het allemaal voor! Het crematorium heeft hierna maatregelen genomen zodat dit absoluut niet nog een keer kan gebeuren.