Op maandag 1 Juli kregen wij een melding via een Dierenspeciaalzaak dat er een tropische vogeltje in een doosje voor hun deur was gezet. Onze collega´s zijn er heen gegaan en helaas bleek dat het vogeltje door een kat gegrepen was.. Bij de Dierenambulance krijgen we bijna dagelijks te maken met dit soort meldingen, maar deze was anders dan normaal, onze collega´s hadden namelijk nog nooit zo’n bijzonder vogeltje gezien.. Na wat rondvragen aan onze specialist op gebied van vogels bleek dat het ging om een blauwborstje!

De blauwborst is door zijn kleuren en een uitbundige zang een opvallende verschijning in de Nederlandse vogelwereld.

Eén van onze collega´s is er gelijk mee naar De Fûgelhelling gegaan. De Fûgelhelling is een uniek opvangcentrum in het Noorden van Nederland. Het opvangcentrum biedt hulp aan zieke, gewonde, verzwakte en ouderloze inheemse vogels en zoogdieren.

Bij De Fûgelhelling waren ze ontzettend blij om zo’n vogeltje te zien, want zelfs zij hadden zo’n blauwborstje nog nooit in de opvang gehad. Het vogeltje heeft gelijk antibiotica gekregen en heeft tijd gehad om weer goed aan te sterken. Gelukkig is alles goed met het blauwborstje afgelopen!