Via de meldkamer kwam onlangs de melding binnen: “gewonde buizerd wordt aangevallen door kraaien“. Collega’s Peter en Mart hadden autodienst en gingen zo snel mogelijk naar de plek des onheils: de Noorddijkerweg ter hoogte van het kerkje.

In de auto werd al besproken, hoe dit aan te pakken, want het zou voor Mart de eerste keer zijn, dat hij met een buizerd te maken zou krijgen. Ter plaatse werden zij aangesproken door de meldster, dat de buizerd in het veld zou liggen naast de bosrand. Na ongeveer 150 meter over het fietspad, links hiervan. Met alles wat eventueel nodig zou zijn zoals een kattenkooi, dekens, 2 paar handschoenen en schepnet, gingen zij die kant op.

Ter plekke bleek na goed zoeken er geen buizerd te zijn. Echter op de terugweg naar de auto, zag Mart opeens iets bewegen in het “Kardingebos”. Op ongeveer 25 á 30 meter in het bos zat het slachtoffer op een boomstronk. Voorzichtig werd de buizerd van twee kanten benaderd, maar dichterbij komen dan 10 meter was niet mogelijk. Het was ondertussen wel duidelijk, dat er problemen waren met het vliegen. Na geploeter van ongeveer 20 minuten door plassen en modder is het beide heren gelukt om de buizerd in een hoek te drijven en hem wederom van twee kanten te benaderen.

Mart benaderde de buizerd van voren om hem af te leiden en Peter van achteren om hem te vangen. Wonderwel lukte dit in 1 keer! De buizerd werd na fixatie met dekens in de kattenkooi gezet. Na een high-five zijn de heren zo snel mogelijk naar de auto gelopen om op het pand de vogel over te dragen aan de volgende dienst. Deze volgende dienst zou de vogel naar de Fûgelhelling te Ureterp brengen, alwaar deze is opgevangen.

Hopelijk eind goed, al goed.