De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren – Mahatma Gandhi (1869-1948)

Als medewerker van de Dierenambulance Groningen wordt er veel van je verwacht. Veel mensen die bij ons komen werken komen er achter dat wij meer doen dan men verwacht. Ook de beelden en situaties die wij af en toe voor onze ogen krijgen zijn niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het altijd zo bijzonder wanneer je collega’s hebt die net dat ene stapje verder gaan voor de dieren en de dierenambulance. 

Op eerste kerstdag hadden wij een aantal spoedeisende gevallen, waardoor we eigenlijk onderbezet raakten. Terwijl de dierenambulance onderweg was naar een onderkoelde kat met bloed uit de bek en een aangereden ree, werd er ergens anders in Groningen een hond aangereden. Gezien de ambulance niet op meerdere plekken tegelijk kan zijn, stonden wij voor een probleem. 

Gelukkig hebben wij een stel goede mensen bij ons werken. Zo goed dat één zelfs in haar mooie kerstjurkje, terwijl ze kerst aan het vieren was, in de auto is gestapt en naar het aangereden hondje is gereden. Uiteindelijk mocht het voor het hondje niet baten en stierf het beestje bij de dierenarts. Wij van de Dierenambulance Groningen willen de eigenaren van deze lieve engel sterkte wensen. Maar het feit dat men zijn/haar kerst opoffert om de dieren te helpen en bij te springen zegt ons erg veel over deze personen.

.

Niet alleen collega Melissa Uni die midden in haar kerstdiner netjes aangekleed, zonder te twijfelen, naar het aangereden hondje rijdt. Maar ook collega’s als Nathalie Smit die op kerst een dubbele dienst draaide om er voor te zorgen dat er de hele dag voldoende bezetting was op het pand. Of de andere collega’s die op die dag even bijsprongen om de drukte aan te kunnen. Dit zijn de soort mensen die wij maar al te graag in ons team hebben. Dit zijn de mensen die alles op alles zetten om te zorgen dat u en uw dieren zo goed mogelijk geholpen worden.

Wij zijn allemaal dan ook zeer trots op deze helden en hopen dat ze nog lang bij ons blijven.

 


Namens iedereen op bij de Dierenambulance Groningen wensen wij alle dieren en mensen een voorspoedig 2019! Ook vragen wij u om op te letten met vuurwerk in combinatie met dieren. Voor ons is het een feestelijke afsluiting, voor de dieren voelt het aan als een oorlogsgebied.

Wilt u ons ook steunen?
Volg dan de volgende link om te kijken hoe u ons kunt steunen.