Zoals velen inmiddels weten heeft er deze week een verkeersongeluk plaatsgevonden tussen een zwanenfamilie en een verhuurd bestelbusje. Dit ongeluk is gefilmd door een taxichauffeur die toevallig langs reed.
 
Bekijk hier de film:

Vanwege ruimte gebrek werd de zwanenfamilie, door soortgenoten, de straat op gejaagd. Waar zij in aanraking kwamen met de bestelbus.

Spijtig genoeg hebben twee jonge zwanen het ongeluk niet overleefd. Gelukkig is de rest van de zwanen familie er met kleine verwondingen vanaf gekomen. Inmiddels zijn de ouders en de resterende jonge zwanen, na overleg, uitgezet bij het Leekstermeer.


Ondanks het verlies van twee jonge zwanen, mag er van enige geluk gesproken worden dat de rest het overleefd heeft. Eén van de drie overlevende jonge zwanen heeft een lichte verwonding aan een nagel. Maar deze zal in de natuur vanzelf genezen.

Wij vragen iedereen die deel neemt in het verkeer om goed op te letten bij dit soort situaties. Dieren zijn niet bekend met onze verkeersregels, het is dus aan ons om extra op te letten zodat dit of erger voorkomen kan worden.