Een paar dagen geleden kwam er een melding binnen op de meldkamer over een kat die zich al twee dagen verstopte in de Praxis (locatie Damsterdiep).

De kat wist zich prima te redden, hij had immers een warm en droog plekje gevonden.

Na overleg met de dierenambulance is het gelukt de kat te pakken te krijgen, een klant van de praxis wist de kat te lokken en zo kon hij worden ingesloten.

De kat was gelukkig gechipt en wat bleek, de kat was al twee weken vermist in Lemmer! De baasjes van Spikey werden gebeld en zijn gelijk in de auto gestapt naar de dierenambulance in Groningen.

“Spikey is een echte schipperskat, al van jongs af aan vaart hij mee en hij is inmiddels al ruim twaalf jaar.

Iets meer dan twee weken geleden ging Spikey van boord, normaal komt hij dan na uiterlijk een half uurtje weer netjes terug, maar iets meer dan twee weken geleden kwam hij niet terug. Hij moet op een ander schip gesprongen en zo in Groningen terecht gekomen”, vertelt het baasje.

De baasjes van Spikey zijn langer dan eigenlijk kon in Lemmer blijven liggen met hun schip om Spikey te zoeken, helaas zonder resultaat. Ze waren al bang dat Spikey misschien een missprong had gemaakt en verdronken was.

Het baasje van Spikey begon bij het weerzien te fluiten naar Spikey zoals hij altijd doet en Spikey begon gelijk te miauwen. Wat een prachtige hereniging!

Zonder een goed geregistreerde chip had deze hereniging misschien wel niet plaats gevonden, zo ziet u maar weer hoe belangrijk een chip kan zijn!

Wij wensen Spikey en zijn baasjes alle goeds toe!