De Vereniging Dierenambulance Groningen is in 1979 opgericht met als doel het helpen van zieke en gewonde dieren. Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor calamiteiten en minder dringende zaken.

Onze kantoortijden zijn:
Maandag t/m vrijdag 8:00 – 21:30
Zaterdag van 9:00 – 21:30
Zondag van 10:00 – 21:30

Op deze website vindt u veel informatie over de Dierenambulance Groningen. Ook staan hier de huisdieren die wij hebben gevonden en kunt u uw huisdier als vermist opgeven.

Heeft u een hulpverzoek voor een dier, stuur ons dan geen e-mail, maar bel onze meldkamer op telefoonnummer (050) 579 19 00. Dan kunnen wij direct actie ondernemen. Bij voorbaat hartelijk dank!

De vereniging

De D.A.G is een in 1979 opgerichte vereniging die inmiddels is gegroeid tot een professionele organisatie.

Het personeel

We bestaan uit gemiddeld zo’n 50 medewerkers, dat zijn hoofdzakelijk vrijwilligers. Maar ook mensen met een W.I.W. of I.D. baan. Iedere aspirant, die zich bij de dierenambulance aanmeldt, krijgt een intensieve inwerkperiode en een cursus EHBO voor dieren, die met een examen wordt afgesloten. Van deze mensen wordt verwacht dat ze 20 uur of meer (hangt af van de functie en of iemand wel of niet vrijwilliger is) per week beschikbaar zijn. Dat betekent als je panddiensten (in de meldkamer) en autodiensten draait dat je ook in het weekend en ’s nachts moet werken, omdat de D.A.G 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar is voor noodgevallen.

Het wagenpark

We zijn in het bezit van 2 dierenambulances. Verder hebben we een crematiewagen en een auto voor dierenbeheer die in nood ook ingezet kunnen worden als ambulance. De ambulances zijn compleet ingericht met materiaal om: dieren ter plaatse eerste hulp te kunnen verlenen, dieren te kunnen vangen en om dieren te kunnen bevrijden.
Klik hier voor de foto’s