Crematiedienst

Eens komt het moment…

Ook al wilt u er nu niet aan denken, er komt een moment dat uw geliefde huisdier er niet meer zal zijn. Omdat u op dat moment genoeg aan uw hoofd heeft is er een speciale afdeling van de Dierenambulance, die u op dit emotionele moment bijstaat met raad en daad.

Deze afdeling is onze crematiedienst…

Hoe werkt het?

U kunt er voor kiezen om ons uw huisdier op te laten halen. Wij zijn 24 uur per dag 7 dagen per week telefonisch bereikbaar.

U kunt ons bereiken op:

050 – 5791900 tussen 08:00 uur en 21:30 uur
050 – 5791909 tussen 21:30 uur en 08:00 uur

Wij komen dan zo snel mogelijk naar u toe om uw huisdier op te halen, om vervolgens het dier naar ons pand te brengen. Waar het dier in een speciaal daarvoor bestemde koeling wordt gelegd.

U kunt er ook voor kiezen om via uw dierenarts onze diensten te benutten. U meldt dit aan uw dierenarts en die neemt dan contact op met de Dierenambulance Groningen. Wij halen vervolgens het dier op en nemen ook met u contact op ter bevestiging.

Vervolgens neemt een crematiemedewerk(st)er zo spoedig mogelijk contact met u op om de crematie of de begrafenis te regelen.

Cremeren

Als u besluit uw huisdier te laten cremeren, dan wordt het dier door de Dierenambulance Groningen naar het huisdierencrematorium Stadskanaal gebracht. Dit gebeurt elke dinsdag- en vrijdagmorgen met een daarvoor bestemde auto. Dezelfde dag nog wordt uw huisdier gecremeerd.

Vervolgens kunt u kiezen wat u met het as van uw huisdier wilt doen. Zo kunt u kiezen om de as te laten verstrooien op het veldje bij het crematorium. Of u kiest ervoor om de as terug te krijgen in een urn of blik (om eventueel zelf uit te strooien).

Begraven

Als u uw huisdier wilt laten begraven dan wordt uw dier naar dierenbegraafplaats “De Garst”, in Westerlee gebracht. U kunt kiezen of u de plaats voor 2 jaar of langer reserveert, of het dier met of zonder kist begraven wordt en wat de grafbedekking wordt. Kortom, u kunt het zo simpel of uitgebreid regelen als u zelf wilt.

Afscheid nemen

Er bestaat de mogelijkheid om op het pand van de Dierenambulance of bij het huisdierencrematorium afscheid te nemen van uw huisdier. Dit kan na een telefonische afspraak, in een speciaal daarvoor ingerichte afscheidsruimte.